COMMUNICATING COMMUNITIES
CF034238.jpg

Irish Chancery

Public

The Irish Embassy commissioned VMX Architects to transform an existing 19th century house into their chancery. The house is located in an old neighbourhood of Scheveningen within a preservation area. To make the existing building suitable for its new public function VMX designed a new interior as well as an extension to the rear.   

As there is little space for new additions within the preservation area, the design attempts to incorporate the extension into a new contemporary garden, which also regulates the flows of different visitors (citizens, diplomats and personnel). 

This strategy clearly divides old and new into two different spatial elements; an old house set in a contemporary garden.  The extension at the rear forms an entrance to the basement that is used for services provided to citizens. The ground floor is used for more formal Embassy functions and the floors above provide space for staff and supporting functions.    


CF034232 1.jpg
CF034262.jpg