COMMUNICATING COMMUNITIES
L1259200.jpg

School Barka

Education

The new school building adds playfulness to a straightforward set-up.  

While aimed specifically at children with a disability, all spaces are located on the ground floor. A central hallway gives access to rooms on both sides – the classrooms located to the north, where conditions during school hours are most favourable, and other program to the south. On both ends of the hallway, future expansion is foreseen. To this scheme, a few qualities are added. A gradual widening of the corridor at the centre of the building invites diverse use, and transforms the circulation space into a space of gathering. High ceilings furthermore enhance the feeling of spaciousness. On approaching the building, the bright and colourful composition stands out in its surroundings, aiming to form an appealing environment to the children.

BACKSIDE_SHOOL_FINAL_people.jpg
L1259213.jpg
ENTRANCE_FINAL_IMAGE_with_people.jpg
L1259214.jpg
axio_floorplan_section_WEB-1.jpg