COMMUNICATING COMMUNITIES

ORPIC

Office

 

The remodelling of the office interior, a shift from privacy and partition to transparency and openness, is envisioned to support new modes of efficient collaboration and the creation of a strong working community.

As part of the expansion of the organisation – a merging of a number of formerly separated companies – the Oman-based refinery company, Orpic, foresaw the renovation of their headquarters in Sohar. Constructed as two separate buildings, both consisting of a maze of small private rooms, the transformation strategy for the existing complex is primarily geared at connecting; the distinct buildings and isolated workplaces. Contemporary notions of community building and creativity enhancement, achieved through casual interaction, are addressed with the design of shared leisure spaces as well as more informal opportunities for accidental encounter.

L1258957.JPG
IMG_1726.jpg
131211OrpicOman(bird001).jpg
130425OrpicOman(003).jpg
11.jpg
L1258938.JPG
IMG_1726.jpg