COMMUNICATING COMMUNITIES

LOFT OFFICE

Office

With clear reference to the site’s industrial past, a bold new office building is created in Amsterdam’s former timber port.

 

To take full advantage of the view of the dock, the facade facing the water is completely transparent. The large glass windows have been tilted towards the water, to avoid reflections of the glass – a principle also applied in the ship building industry, for the design of the wheelhouse. The south-facing facade is clad in wood, in composition resembling the old warehouses. Designed as an open plan office, with a large central open space, the arrangement of the interior enhances interaction between the users. Taking from the scale and robustness of its industrial predecessors, the new work environment responds to recent insights about creative practice.

Loft-Office-1.jpg
IMG_3173a.jpg