COMMUNICATING COMMUNITIES
orpic birdview_new gate house.jpg

MASTERPLAN ORPIC

Urban

 

The masterplan for the Orpic refinery headquarters focuses on the creation of a pleasant, accessible landscape, as a meeting place in between the different office buildings.

In the warm, sunny climate of Sohar, shading forms a crucial element of the design of the outdoor space. As a central spine, a covered linear route crosses through the area, connecting various gardens and roofed squares. By slightly raising this walkway from ground floor level, seating opportunity is created along its edges, on the recognisable orange flooring. The outdoor roofs and pergolas each have a distinct design and materialisation, creating spaces with a specific character and atmosphere, through a subtle play of light and colour.

orpic birdview_new gate house.jpg
orpic main gate.jpg
orpic sculpture garden_orange.jpg
orpic sports_orange 2.jpg
palm garden_orange.jpg